Kuvansiirto puulautaan






Pitkästäaikaa mäkin saan jotain tänne blogiin asti aikaiseksi. Eli kuvansiirto erikeepperin avulla lautaan. Tämä oli sinänsä helppo tehdä, mutta pari kertaa jouduin aloittaa alusta kun lopputulos ei ollut ollenkaan hyvä. Ei pinnasta lopultakaan täydellinen tullut, mutta kelpaa. :D

Eli tarvitset:

- Tulostetun valokuvan (muista kääntää peilikuvaksi)
- Liimaa (erikeepperi)
- Lauta
- Maalia 
- Kiiltävää lakkaa
- Kiinnitykseen koukut

Itse kaivoin pihavarastosta jonkun terassilaudan jämäpalan. Maalasin sen valkoiseksi, hioin maalipintaa vähän kuluneen/vanhan näköiseksi. (Älkää ihmetelkö kuvassa näkyvää pesusientä...Meiltä ei löytynyt yhtäkään pensseliä, ja kun maalipurkkikin oli jo auki niin en keksinyt muutakaan millä maalata... :D Ja hyvin onnistui sienelläkin!;) 










Sitten vain sivellään erikeepperiä kuvan kuvapuolelle. Ole tarkkana, että liimaa ei tule liikaa, mutta sitä pitää olla koko pinnassa. 














Sitten se vaikein kohta! Asettele kuva varovasti lautaan, kuvapuoli tietysti alaspäin. Paperi repeää ja jää kuprulle todella herkästi. Peukalolla yritin tasoitella kuvaa niin suoraksi kun vain sain. 

Jätä kuivumaan, mieluusti vaikka yönyli.








Kun liima on kuivunut kunnolla, kastellaan kuva vaikka märällä rätillä. Kun koko kuva on kunnolla vettynyt, aletaan hinkata paperia rullaamalla irti. Kaikki paperi pitää saada kokonaan pois, mutta kuitenkin varovasti ettei itse kuva kulu.

Lopuksi huuhtelin suihkun alla loput paperimoskat pois. Sitten taas jätetään kuivumaan. 










Niinkuin näkyy, niin kuva vähän kului varsinkin reunoilta irti, mutta hinkkasin lopulta reunoja vielä enemmän "kuluneen näköiseksi" eikä se lopulta ollut yhtään pahannäköinen :) Kuvan pintaan laitoin vähän kiiltävää spraylakkaa.








Lasten kädenjäljet kuvan viereen, juuttinarua ripustamista varten ja äitienpäivälahja omalle äidille ja lasten mummalle oli valmis. <3
Eihän tästä olisi malttanu luopuakkaan, ei muutakun uutta tekemään itselle tälläkertaa. ;)

Ps. Hyvää Äitienpäivän iltaa <3 Toivottelee Jonna

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Punottu pannunalunen.

Pääsiäismuna talouspaperista.